Facebook

Omgeving

In de omgeving van Camping Hindeloopen zult u zich geen moment vervelen. Wilt u er een dagje op uit? Dan vindt u op onze website alvast een aantal leuke tips. En natuurlijk geven onze receptiemedewerkers u graag nog extra informatie over alle mogelijkheden. Loop gerust binnen tijdens uw verblijf!Hindeloopen

De camping ligt op loopafstand van het gezellige Friese stadje Hindeloopen. De smalle straatjes met fraaie doorkijkjes, de typische houten bruggetjes die u vast kent van de Elfstedentocht, de karakteristieke geveltjes, de oude vissershaven…. Genoeg ingrediënten om dit mooie stadje te vereren met een bezoek. Aan de oude vissershaven vindt u gezellige cafés en restaurants.  Het zicht op de manoeuvrerende boten is een goede reden om hier op een terrasje neer te strijken!

In Hindeloopen:
Hidde Nijland Museum
Eerste Friese Schaatmuseum
VVV Hindeloopen
Hindelooper KunstIJsselmeerstadjes

Aan het IJsselmeer vindt u verschillende pittoreske stadjes, waar u de Oud-Hollandse sfeer inademt. Vanaf Camping Hindeloopen beslist een fietstochtje waard! Onder andere bekend van de traditionele Elfstedentocht, maar ook in de zomer is hier genoeg te zien en te beleven:

VVV Workum
VVV StavorenFriese Meren

Friesland is natuurlijk bekend om haar vele meren en wateren. Een vakantie in Friesland is dan ook eigenlijk ondenkbaar zonder activiteiten op en rond het water. Camping Hindeloopen is aan alle kanten omringt door het water. Achter de zeedijk het IJsselmeer en rondom aan drie zijden open vis- en vaarwater.

Vanaf de camping maakt u dus prachtige boottochten, zó naar de Friese Meren.
Friese MerenBossen van Gaasterland

De bossen van Gaasterland en de regio Zuidwest Fryslân zijn onderdeel van een Nationaal Landschap.

Het bijzondere aan dit gebied is dat er een groot verschil aan landschappen is waarin de geschiedenis goed is terug te zien. Weidegebieden met middeleeuwse verkaveling, terpboerderijen en oude hemdijken zijn in het hele gebied te vinden.

De kenmerkende bossen van Gaasterland zijn in de 17e eeuw aangeplant als productiebos. Nu wandelt u vanuit het bos zo het water in.

Gaasterland Promotion
Gaasterland NatuurlandTerschelling/Vlieland

Vanaf Camping Hindeloopen kunt u ook prima dagtochten maken naar de Waddeneilanden Terschelling of Vlieland. Met eigen boot of met de ferry vanaf Harlingen ontdekt u deze mooie eilanden, en onderweg spot u vast een paar zeehonden!

VVV Terschelling
VVV Vlieland

Gratis magazine

Bekijk hier ons gratis Camping Hindeloopen Vakantiemagazine met heel veel leuke informatie over de camping en de omgeving!

Bekijken